Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u opnemen, stuur ons een berichtje.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Wat kunt u verwachten?

Onderstaand leest u in het kort het stappenplan.

Aansprakelijkheid

Nadat u uw schade bij ons heeft gemeld zal de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk worden gesteld. 

Medisch

Zodra aansprakelijkheid is erkend zal medische informatie worden opgevraagd bij de behandeld sector. Bijvoorbeeld uw huisarts, het ziekenhuis, fysiotherapeut et cetera. 

Schade

De schadeposten moeten in kaart worden gebracht. De tegenassuradeur kan een bezoek noodzakelijk achten om uw schade te inventariseren. Bij dit bezoek zal een schaderegelaar van VPS aanwezig zijn. Doorgaans zal de schade door middel van (een) voorschot(ten) worden vergoed.

Afwikkeling
Pas als sprake is van een medische eindsituatie kan worden toegewerkt naar een eindafwikkeling. In sommige kwesties wordt een medische expertise verricht. Alvorens tot afwikkeling van de kwestie over te gaan zorgt VPS ervoor, dat de schade in kaart is gebracht. Dit is ook het moment dat de hoogte van het smartengeld wordt bepaald. Vervolgens kan de onderhandeling met de tegenassuradeur worden gestart. In sommige kwesties zal een bespreking tussen de schaderegelaars van beide partijen plaatshebben. Andere kwesties kunnen schriftelijk worden afgewikkeld.

De overeenstemming
Als overeenstemming bestaat over de hoogte van de slotuitkering, wordt de vaststellingsovereenkomst opgemaakt. Met ondertekening van de overeenkomst wordt de kwestie afgewikkeld. In sommige gevallen wordt een voorbehoud opgenomen. Ook een belastinggarantie kan onderdeel uitmaken van het proces.

Met het bovenstaande proberen wij u een indruk te geven hoe een letselschade kan verlopen. Ieder slachtoffer (en het letsel dat hij/zij oploopt) is uniek.